Kuinka saan Paytrail-tunnukset käyttööni?

Matti Mäkelä -

Paytrail-tilin avaaminen

Voit perustaa henkilökohtaisen Paytrail-tilin tehdessäsi ostoksia Paytrail-tiliä maksutapana tarjoavan yrityksen verkkopalvelussa. Tilin luominen on vapaaehtoista, ja se tapahtuu Paytrailin maksuvalintasivulla, rekisteröitymällä Paytrail-tilin käyttäjäksi. Valitse "Luo tunnukset" -painike.

Yhteystietosi tuodaan Paytrail-tiliin verkkokaupasta. Tilin perustaminen etenee seuraavasti:

• Tarkista verkkokaupan Paytrail-tiliin tuomat tiedot - etunimi, sukunimi, sähköpostiosoite (käyttäjätunnus) ja puhelinnumero - ja tarvittaessa korjaa niitä
  • Aseta palveluun salasana, jolla pystyt jatkossa kirjautumaan ja maksamaan Paytrail-tililläsi
  • Hyväksy palvelun käyttöehdot TUPAS-tunnistautumisen avulla ja luo edellä mainituilla tiedoilla itsellesi henkilökohtainen Paytrail-tili
  • Syötä Paytrail-tilille maksukorttisi tiedot - maksukortin numeron, voimassaoloaika (kk ja vvvv) ja CVC*- eli vahvistuskoodi
  • Vahvista maksu ja maksukortin tietojen tallentaminen Paytrail-tiliisi.

*CVC-koodi on numerosarja, joka parantaa luotto- ja maksukorttien haltijoiden turvallisuutta siinä tapauksessa, että joku yrittää käyttää korttia luvatta. CVC-koodi on tapa varmistaa, että henkilöllä on kyseinen kortti hallussaan. CVC-koodia ei tallenneta Paytrail-tilin tietoihin.

Paytrail-tiliin tallennettavat tiedot

Paytrail-tilissä käyttäjä antaa Paytrailille oikeuden tallentaa itsestään henkilö-, osoite- ja maksukortin tietoja helpottaakseen sähköisiä osto- ja maksamisprosessejaan.

Henkilötiedoista tallennetaan etunimi, sukunimi ja puhelinnumero sekä tilinomistajan henkilötunnus
Osoitetiedoista tallennetaan katuosoite, postinumero, postitoimipaikka ja maa.
Maksukortin tiedoista tallennetaan maksukortin numero ja voimassaoloaika.

Edellä mainittujen, käyttäjän henkilökohtaiseen Paytrail-tiliin tallennettavien tietojen lisäksi käyttäjä luo Paytrail-tiliin käyttäjätunnuksen ja salasanan.