Maksujen palauttaminen (verkkopankkimaksut)

Matti Mäkelä -

Seuraavassa esitettävä ohjeistus on ladattavissa myös PDF-tiedostona tietokoneellesi klikkaamalla artikkelin lopussa olevaa liitettä.

Palautuksen vaiheet:

• Sovi asiakkaan kanssa tuotteen palautuksesta
    • Varmista, että asiakkaan sähköpostiosoite on tiedossasi. Maksun mukana järjestelmään on tallentunut verkkokaupassa asiakkaan antama sähköpostiosoite. Mikäli osoite on kuitenkin maksun tiedoissa väärin (esim. kirjoitusvirhe), voit muuttaa sähköpostiosoitteen luodessasi palautuksen.
  • Odota että kuluttaja on palauttanut tuotteen
    • Näin varmistat, että sinulta ei yritetä huijata sekä tuotetta että rahoja. Mikäli luot palautuksen ennenkuin tuote on palautettu yrityksellesi, et voi varmistua siitä, että kuluttaja todella palauttaa tuotteen vaikka saakin rahat.
  • Käynnistä palautus Paytrailin kauppiaspaneelista (vastuullinen: kauppias)
    • Klikkaa maksun tiedoissa olevaa "Luo palautus" -painiketta. Voit palauttaa maksun kokonaan, osittain (tuoteriveittäin) tai tehdä palautuksen haluamallasi summalla (Lisää rivi -painike). Yksityiskohtaiset ohjeet palautuksen tekoon löytyvät seuraavasta osiosta.
  • Palautusta valmistellaan (vastuullinen: Paytrail)
    • Palautus vähennetään kauppiaan tilityksestä heti, kun tilitettävää on kertynyt riittävästi.
  • Palautus tilitetään kuluttajalle (vastuullinen: Paytrail)
    • Palautus maksetaan pankkitilille, jolta maksu alunperin tehtiin.
    • Asiakas saa sähköpostiste ilmoituksen palautuksesta.