Paytrailin aktivointi Shopifyn puolella

1. Paytrail-tunnusten lisääminen verkkokauppaan

Oletko uusi Paytrailin asiakas?

Jos et vielä tilannut maksupalveluamme, tee se täällä. Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse yleensä parin arkipäivän sisällä ja saat meiltä sähköpostilla Kauppiaspaneelin tunnukset. Muistathan vielä puhelun yhteydessä mainita, että käytössäsi on Shopifyn verkkokauppa-alusta. Kirjaudu sisään Kauppiaspaneeliin ja ensimmäisellä kerralla kirjautuessa yrityksen nimenkirjoitusoikeudellisen henkilön tulee allekirjoittaa sopimus henkilökohtaisilla pankkitunnuksillaan. Tunnistautumisen jälkeen saat ruudulle näkyviin Shopify access tokenin.

Onko sinulla jo Paytrail käytössäsi ja olet siirtymässä käyttämään Shopifya?

Paytrailillä tulee olla tieto Shopifyn käytöstä, joten ilmoita asiakaspalveluumme, että olet vaihtamassa verkkokauppa-alustaa. Aktivoimme sinulle tämän jälkeen käyttöönottoon vaadittavan access tokenin. Kun access token on aktivoitu, voit noutaa sen tunnistautumisen kautta Kauppiaspaneelista kohdasta Asetukset -> Shopify access token.

Kirjaudu Shopify-verkkokauppaohjelmistoosi

-Valitse vasemmasta alalaidasta Settings. Valitse sitten Payment providers -> Alternative payment methods -> Paytrail maksutavat.

-Syötä Account information -tietoihin Merchant ID (=Kauppiastunnus) ja Access token (=Shopify access token, joka on 30 merkkiä pitkä).

2. Asiakkaan yhteystietojen kysyminen

Jotta asiakas pääsee viemään maksunsa onnistuneesti loppuun saakka tulee Shopifyn asetuksissa (Settings -> Check out) tehdä alla olevan kuvan mukaiset valinnat: