Maksusivun ohituksen käyttöönotto

Maksusivun ohitus mahdollistaa halutun maksutavan valinnan suoraan Shopify-verkkokaupassa. Ohituksen avulla Paytrailin maksuvalintasivua ei näytetä lainkaan, vaan asiakas ohjataan suoraan hänen valitsemaansa pankkiin tai muuhun maksutapaan.

Voit testata maksusivun ohitusta Shopify-kaupassasi ilmaiseksi kolmen kuukauden ajan, minkä jälkeen ohituksen kuukausimaksu on 10 euroa (+ alv 24 %).

Maksusivun ohituksen hyödyt:

• Kuluttaja voi valita haluamansa maksutavan sujuvasti suoraan verkkokaupassasi.
  • Lyhyempi ja selkeämpi ostoprosessi. Ohituksen on todettu parantavan konversiota noin 5-10%.
  • Miellyttävä asiakaskokemus verkkokauppasi asiakkaille.

Halutessasi ohituksen käyttöön, varmista ensin:

- Maksusivun ohitus on aktivoitu Paytrailin toimesta. Mikäli ei, niin ota yhteys asiakaspalveluumme.

Ohituksen aktivointi:

1. Ohituksen aktivointi tapahtuu Kauppiaspaneelissa Asetukset-välilehdeltä -> Shopify maksusivun ohitus.
  2. Valitse aktivoitava maksutapa, esimerkiksi Osuuspankki.
  3. Seuraavaksi avautuvassa näkymässä valitse verkkokauppasi.
  4. Kirjoita Paytrail-kauppiastunnuksesi ja Access Token niille varattuihin kenttiin ja tallenna. Muista jättää Test Mode pois päältä, jos kauppasi ei ole enää testausvaiheessa.
  5. Toista kohdat 1-3 kaikille maksutavoille.
  6. Maksutapojen aktivoinnin jälkeen ota Paytrailin maksusivulle ohjaava maksutapa pois päältä Shopifyssa kohdasta Settings -> Payment Providers -> Alternative Payments.
  7. Lopuksi kannattaa vielä testata kaikkien maksutapojen toimivuus. Testaamiseksi riittää se, että jokaisesta maksupainikkeesta ohjataan onnistuneesti maksutavan sivulle.

HUOM! Asiakkaan valitessa maksutapaa näkyy kaikilla maksutavoilla sama kuvaus harmaassa laatikossa. Suosittelemme, että muutat laatikon tekstin haluamaasi muotoon, esimerkiksi: "Kun jatkat tilauksen maksuun, siirryt valitsemasi maksutavan sivulle."

Maksutavan kuvauksessa emme suosittele käyttämään {payment.name} koodia. Ohje maksutavan kuvauksen muokkaamiseen löytyy täältä.