Maksun palautukset

Palautukset

Tee palautus aina Kauppiaspaneelin kautta asiakkaan maksutapahtumaan, jotta palautustieto kohdistuu oikealle maksutavalle. Näin esimerkiksi luottokortti- tai lasku- ja osamaksutapahtumista ei välity asiakkaalle turhaan laskuja. Suurin osa palautuksista hoituu automaattisesti, mutta muutamissa tapauksissa palautus tehdään sähköpostipalautuksena (ks. sähköpostipalautuksen ohjeet alla).

Huomioithan, että suurin palautettava määrä on maksutapahtuman kokonaissumma. Palautukset veloitetaan kauppiaan kauppiastilin varoista. Varmistathan siis, että kauppiastilin saldo riittää palautuksen tekemiseen.

Palautus uuden Kauppiaspaneelin kautta

1. Aloita palautusten teko kirjautumalla Kauppiaspaneeliin

2. Valitse etusivun vasemman laidan valikosta Maksutapahtumat.

3. Etsi palautettava maksutapahtuma sopivien hakuvaihtoehtojen avulla.

4. Avaa listalta klikkaamalla maksutapahtuma, johon haluat palautuksen tehdä.

5. Siirry maksutapahtuman tiedoissa kohtaan Tilauksen sisältö ja palautukset. Kirjoita tähän palautettava summa euromääräisesti.

Asiakkaalle voi hyvittää maksutapahtuman kokonaan, mutta myös osapalautusten teko on mahdollista. Palautusta koskeva avoin kommenttikenttä on tarkoitettu kauppiaan omaan käyttöön, eikä viesti välity eteenpäin asiakkaalle.

6. Paina ”Palauta”-painiketta.

Palautusten tarkastelu

Palautuksia  voit myöhemmin selailla Maksutapahtumien kautta “Näytä lisää hakuvaihtoehtoja” linkistä. Maksutapahtumat.png

• Palautetut maksutapahtumat: Haku palauttaa maksutapahtumat, joihin liittyy joko osa- tai kokopalautus.
  • Palautustapahtumat: Haku palauttaa maksutapahtumiin tehdyt palautukset. Eli ainoastaan palautustapahtumat, ilman niihin liittyviä alkuperäisiä maksuja
  • Palautetut maksut ja palautustapahtumat: Haku palauttaa maksutapahtumat, joihin on tehty palautus ja maksutapahtumiin tehdyt palautukset. Tämä hakutulos näyttää siis molemmat ylläolevista tapahtumista samalla haulla.

Sähköpostipalautus

Palautukset siirtyvät asiakkaalle joko suoraan palautusrajapinnan kautta tai sähköpostipalautuksena. Palautusprosessi etenee kauppiaan näkökulmasta molemmissa tilanteissa samoin, mutta sähköpostipalautuksessa asiakas antaa tilinumerotiedon palautusta varten.

Sähköpostipalautukset koskevat esimerkiksi S-pankin, Ålandsbankenin tai Nordean yli 13 viikkoa vanhoihin maksutapahtumiin tehtäviä hyvityksiä. Kauppiaspaneeli tarjoaa sähköpostipalautusta aina, kun pankin rajapinta ei suostu vastaanottamaan palautusta.

Näin teet sähköpostipalautuksen

1. Tee yllä mainitun ohjeen kohdat 1–6.

2. Kun olet klikannut palautuspainiketta, syödä asiakkaasi sähköpostiosoite. Asiakas saa viestissä linkin, jonka kautta ilmoittaa tilinumeronsa. Tilinumeron ilmoittamisen yhteydessä asiakas tunnistetaan vahvasti.

Sähköpostipalautuksen keskeytys

Tarvittaessa sähköpostipalautuksen voi keskeyttää. Tällöin sähköpostipalautuksen tulee olla tilassa “Uusi”.

1. Valitse etusivun vasemman laidan valikosta "Maksutapahtumat".

2. Etsi sähköpostipalautukset klikkaamalla "Näytä lisää hakuvaihtoehtoja".

3. Valitse Palautus- valikosta sähköpostipalautukset ja Tila- valikosta uusi

4. Avaa yksittäinen maksutapahtuma ja klikkaa “Keskeytä palautus”. Tämän jälkeen sähköpostipalautuksen linkki menee kiinni ja sähköpostipalautusta ei voi enää käyttää. Tällöin palautus ei ole vielä vähentynyt maksutapahtumasta.