Uusi Paytrail: Apple Pay

Tästä artikkelista löydät Apple Pay -maksutavan esittelyn sekä käyttöohjeet. Maksutapa on saatavilla vain uudessa Paytrailissa.

Mikä on Apple Pay?

Apple Pay tekee Apple-laitteesta turvallisen maksuvälineen: kuluttaja voi maksaa laitteeseen liitetyillä maksukorteilla, eikä korttitietojen syöttämisestä tarvitse erikseen huolehtia. Verkkokauppaostoksilla Apple Pay on käytettävissä iPhonen, iPadin tai Macin Safari-selaimessa. Maksun voi hyväksyä suoraan laitteella yhdellä painalluksella.

Lisää Apple Paystä voit lukea täältä.

Kuka voi ottaa Apple Payn käyttöönsä?

Apple Pay on saatavilla sekä uuden Paytrailin (ent. Checkout) omalle maksusivulle että verkkokauppaan upotettavana maksupainikkeena.

Maksutavan käyttöönotossa on Applen ehdoista johtuvia toimialakohtaisia rajoituksia. Tutustu Applen ehtoihin täällä.

Apple Paytä ei voi käyttää, jos käytät verkkokaupassasi Shopifyn maksusivun ohitusta.

Apple Payn käyttöönotto

Jos käytät Paytrailin (ent. Checkoutin) omaa maksusivua

Aktivoi Apple Pay Kauppiaspaneelissa seuraavasti:

1. Kirjaudu Kauppiaspaneeliin käyttäjätunnuksellasi
  2. Siirry sivunavigaatiosta kohtaan Maksutavat
  3. Vieritä näkymä kohtaan Apple Pay Näyttökuva 2021-11-10 kello 11.25.34
  4. Kytke maksutapa päälle "Tila"-valikosta. Maksutavan erityisehtoihin voit tutustua Kauppiaspaneelissa ol.

Apple Payn käyttöönotto vaatii, että olet aktivoinut Kauppiaspaneelissa myös luottokorttimaksut. Jos sinulla ei vielä ole käytössäsi luottokorttimaksuja, tee maksutapahakemus Kauppiaspaneelissa. Tarkemmat ohjeet löydät täältä.

Jos käytät verkkokauppaan upotettuja maksupainikkeita

Aktivoi Apple Pay seuraavasti:

1. Kirjaudu Kauppiaspaneeliin käyttäjätunnuksellasi
  2. Siirry sivunavigaatiosta kohtaan Maksutavat
  3. Vieritä näkymä kohtaan Apple Pay
  4. Kytke maksutapa päälle "Tila"-valikosta. Maksutavan erityisehtoihin voit tutustua klikkaamalla linkkiä Kauppiaspaneelissa.
  5. Lisää Applen verifiointitiedosto niille sivustoille, joissa haluat käyttää Apple Paytä. Ohjeet löydät joko Kauppiaspaneelin kautta tai kuvan alla olevasta linkistä.Näyttökuva 2021-11-10 kello 11.25.34
    1. Lue ohjeet verifiointitiedoston lisäämiseen kehittäjädokumentaatiosta.
    2. Kun olet lisännyt tiedoston, siirry takaisin Kauppiaspaneeliin.
  6. Lisää Kauppiaspaneeliin ne URL-osoitteet, joihin olet lisännyt verifiointitiedoston painamalla +Lisää osoite -painiketta. Näyttökuva 2021-11-10 kello 11.25.57
  7. Syötä osoite sille varattuun kenttään ja paina Lisää. Syötä yksi osoite kerrallaan.

Huomioithan, että mikäli käytössäsi on WooCommerce- tai Magento-verkkokauppa-alusta, ei ApplePaytä ole toistaiseksi mahdollista käyttää upotettuna maksupainikkeena. Jos haluat näillä verkkokauppa-alustoilla käyttää ApplePaytä, otathan verkkokauppasi asetuksista upotetut maksupainikkeet pois käytöstä

Mitä Apple Pay maksaa?

• Verkkokaupan asiakkaalle maksutavan käyttö on ilmaista.
  • Kauppiaan kustannukset löydät Paytrailin hinnastosta