Uusi Paytrail: Maksupalveluasetusten päivittäminen Shopify-alustassa

Shopify on tiedottanut syksyllä 2021, että se on lanseerannut uuden tavan liittää maksupalveluja alustaansa. Koska Shopify ei tue vanhaa tapaa enää vuodenvaihteen jälkeen, tulee Shopify verkkokauppa-alustassa Paytrailin maksupalvelua käyttävien kauppiaiden päivittää maksupalvelun asetukset vuoden loppuun mennessä.

Tästä artikkelista löydät ohjeet päivityksen tekemiseen sekä keskeisimmät erot uuden ja vanhan version välillä.

Tärkeimmät erot uudessa ja vanhassa integraatiossa

Päivityksen jälkeen sinulla on käytössäsi lähes identtiset toiminnot kuin aiempikin, mutta päivitys mahdollistaa maksupalveluiden joustavamman jatkokehityksen tulevaisuudessa.

• Maksupalvelun (“gateway”) nimi Shopifyn raporteilla ja rajapintavastauksissa on jatkossa “Paytrail”, mikäli käytössä on ohjaus maksuseinälle ja “Paytrail / <maksutavan nimi>”, mikäli kyseessä on yksittäinen maksutapa.

{"order": ... "gateway":"Paytrail"}

Mikäli kauppanne on yhdistetty esimerkiksi ERP-järjestelmään, johon viedään maksutietoja, täytyy tämä muutos maksupalvelun nimessä todennäköisesti huomioida.

• Shopifyn transaktiodatasta löytyy jatkossa vain “payment_id”-kenttä, jolla voidaan yhdistää tilaus maksutapahtumaan. Toisin sanoen, jatkossa tarjolla ei enää ole “x_”-alkuisia tietoja.

{"transactions":[{"id":1233,,"kind":"sale","gateway":"Paytrail","status":"success","receipt":{"payment_id":"2345"},"amount":"15.00","currency":"EUR"}]}

Maksupalveluasetusten päivittäminen

HUOM! Uuden integraation käyttöönotto vaatii Shopify:ssä Owner-tason käyttöoikeudet.

1. Kirjaudu Shopify-kauppasi hallintaan
  2. Aloita asennus seuraamalla tätä linkkiä
  3. Valitse “Install app”:

4. Syötä KauppiasID:si “Production Merchant Id”-kenttään ja kauppiasvarmenne “Production Merchant Key”-kenttään:

KauppiasID:n ja kauppiasvarmenteen löydät tarvittaessa Paytrailin uudesta Kauppiaspaneelista Kauppiastili-kohdasta. Mikäli sinulla ei ole tunnuksia uuteen Kauppiaspaneeliin, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Mikäli haluat vain testata integraation toimintaa, voit jättää Production Merchant ID ja Key -kentät tyhjäksi. Tällöin maksutapa toimii ainoastaan "Test mode" -tilassa (kts. seuraava kohta).

5. Aktivoi lopuksi maksutapa valitsemalla sivun alareunasta “Activate Paytrail”:

Tällä asetussivulla näkyvät maksutapojen valinnat eivät vaikuta tarjolla oleviin maksutapoihin, vaan ainoastaan kassasivun maksutapavalinnan yhteydessä esitettäviin logoihin. Mikäli haluat muuttaa käytettävissä olevia maksutapoja, niiden valinta tulee tehdä Kauppiaspaneelin kautta. Ohjeet löydät tukisivustoltamme.
    Kun “Test mode” on valittuna, integraatio käyttää Test merchant -tunnuksia ja Shopify kirjaa maksut selkeästi testimaksuina.

Vanhan integraation poistaminen käytöstä

Kun uusi integraatio on otettu käyttöön, kannattaa vanha integraatio ottaa pois käytöstä.

1. Siirry takaisin kaupan asetusten "Alternative payment methods" -osioon
  2. Valitse käytöstä poistettavan maksutavan (poistettava maksutapa on nimeltään joko "Paytrail-maksupalvelu" tai "Paytrail maksutavat") kohdalta “Manage”
  3. Valitse “Deactivate <maksupalvelun nimi>
  4. Aktiiviseksi tulisi jättää "Paytrail"-maksutapa.

Huomioithan, että mikäli käytössänne on ollut maksusivun ohitus jokainen maksutapa tulee erikseen ottaa pois käytöstä.