Tilitysraportti

Löydät tilitysraportit Kauppiaspaneelista seuraavasti:

• Kirjaudu sisään Kauppiaspaneeliin. Käyttäjätunnukset Kauppiaspaneeliin on luotu asiakkaaksitulon yhteydessä.
  • Löydät viimeisimmät tilitysraportit etusivulta. Voit myös siirtyä tilitysraportteihin sivuvalikosta valitsemalla Tilitysraportit.

Tilitysraportit-välilehdellä näet listan tilitysraporteistasi. Järjestelmä taulukoi raporteista päivämäärän, tilitysraportin numeron ja summan. Voit ladata PDF-muotoisen tilitysraportin klikkaamalla tilitysraportin numeroa.

Kauppiaspaneelin Tilitysasetukset-välilehdellä voit halutessasi lisätä tilitysraportille näkyviin tarkemman maksutapahtumakohtaisen erittelyn klikkaamalla Tapahtumakohtaisen erittelyn päälle.

Koontitilitysraportin hakeminen

Voit halutessasi hakea koontitilitysraportin haluamaltasi aikaväliltä seuraavasti.

1. Valitse Kauppiaspaneelin etusivulta sivuvalikosta Tilitysraportit.
  2. Tilitysraportit näkymässä voit määrittää aikavälin, jolta haluat hakea koontiraportin.
  3. Klikkaa sitten Hae tilityksiä -painiketta ja tämän jälkeen Luo PDF.
  4. Raportissa on eriteltynä jokainen tilitys summineen, kuluineen ja ALV-erittelyineen, mikäli alv-tiedot tuodaan verkkokaupasta Paytrailin järjestelmiin.

Erittely maksutapahtumista

Jos haluat erittelyn maksutapahtumista CSV-tiedostona, klikkaa "Avaa erittely" -linkkiä. Avautuvassa "Maksutapahtumat" -näkymässä voit napata maksutapahtumista erittelyn CSV-tiedostona, valitsemalla Lataa CSV.

Tilitysraportti luodaan automaattisesti, kun tilitykset on laskettu ja lähetetään siihen sähköpostiosoitteeseen, joka on määritelty Kauppiaspaneelin "Kauppiastili"-näkymässä raporttien vastaanottajaksi. Raportin vastaanottajan voi tarvittaessa päivittää "Kauppiastili"-näkymässä.

Kuukausittaisen raportin hakeminen

Saat ladattua raportin kuukauden maksutapahtumista (maksimissaan 3kk ajalta) seuraavasti:

• Valitse Kauppiaspaneelissa Maksutapahtumat-välilehti
  • Syötä Pvm-kohtaan haluttu aikaväli
  • Valitse "Näytä lisää", jotta saat kaikki hakukriteerit näkyville
  • Jos haluat raportille tiedot perityistä kuluista, lisää Kuvaus-kenttään teksti: “Kauppiaalta perityt kulut” tai “Transaktiomaksut ja provisiot”
  • Vastaavasti tilitetyt summat voi hakea lisäämällä Kuvaus-kenttään teksti: “Tilisiirto kauppiaan tilille”
  • Klikkaa Hae
  • Kyseisillä kriteereillä löytyvät tapahtumat avautuvat ja voit ladata tiedot CSV-tiedostona kohdasta Lataa CSV.

Myyntisaatavien haku Kauppiaspaneelista

Jos haluat hakea Kauppiaspaneelista tiedon maksuista, joita ei ole vielä tilitetty kauppiastilillesi voit tarkistaa ne seuraavien ohjeiden mukaan.

Haluan tämän hetken tilanteen tilittämättömistä maksuista:

• Valitse Kauppiaspaneelissa Maksutapahtumat-välilehti
  • Syötä Pvm-kohtaan haluttu aikaväli, huomioi tässä käytössänne oleva tilityssykli
    • Esim. jos käytössänne on viikoittaiset tilitykset valitse alkupäiväksi esimerkiksi edellisen viikon keskiviikko, jotta saat varmasti kaikki maksutapahtumat mukaan
  • Klikkaa Hae
  • Kyseisillä kriteereillä löytyvät tapahtumat avautuvat ja voit ladata tiedot CSV-tiedostona kohdasta Lataa CSV.
  • Maksut, joiden kohdalla ei ole tilityspäivä eikä tilitysraportti -kentissä mitään, ovat haun hetkellä tilittämättömiä varoja

Haluan tiedon tilittämättömistä maksuista tietyllä päivämäärällä esim. kuun vaihteessa

• Valitse Kauppiaspaneelissa Maksutapahtumat-välilehti
  • Syötä Pvm-kohtaan haluttu aikaväli
    • Esim. jos haluat hakea joulukuun viimeisenä päivänä tilittämättä olleet tapahtumat syötä loppupäiväksi 31.12. ja alkupäiväksi esimerkiksi 5 päivää taaksepäin tästä
  • Klikkaa Hae
  • Kyseisillä kriteereillä löytyvät tapahtumat avautuvat ja voit ladata tiedot CSV-tiedostona kohdasta Lataa CSV.
  • Maksut, joiden kohdalla tilityspäivä on annetun loppumispäivämäärän jälkeen ovat olleet tilittämättömiä tapahtumia valitsemanasi loppupäivänä.