Uusi Paytrail: Miksi Shopify kaupassani näkyy pyyntö päivittää Paytrailin integraatio, vaikka olen jo tehnyt päivityksen?

Jos Shopify verkkokaupassasi näkyy alla oleva ilmoitus, on verkkokauppasi asetuksissa todennäköisesti vielä vanhan Paytrailin tai Checkout Finlandin toteuttama integraatio aktiivisena :

Update required for 1 or more payment providers.

The following versions of these third-party payments integrations are
not compatible with Shopify’s latest checkout. They will no longer be
available after July 31, 2022: Paytrail-maksupalvelu.

Ilmoitus voi näkyä, vaikka olisitkin aktivoinut uusimman integraation sivustoltamme löytyvien ohjeiden mukaan, mutta vanha integraatio on jäänyt vielä aktiiviseksi.

Tarkistathan tällöin, että käytössäsi uusin integraatio:

1. Mene Shopifyn taustahallinnassa kohtaan Asetukset (Settings) ja valitse Maksut (Payments)
  2. Tarkista, että tällä sivulla aktiivisena maksutapana löytyy "Palveluntarjoaja Paytrail". Tällöin kaupassasi on uusin integraatio asennettu.
  3. Tarkista näkyykö sivustolla myös "Paytrail-maksupalvelu" tai "Paytrail-maksutavat".
  4. Jos joku näistä vanhoista integraatioista on vielä aktiivisena, paina maksutavan vierestä "Hallinnoi" ja deaktivoi tämä maksutapa.
  5. Yllämainittu ilmoitus poistuu Shopify verkkokaupastasi.

HUOM! Shopifyn ilmoitus koskee myös maksutavanvalintasivun ohitusta, sillä tuki myös näiden integraatioiden osalta on päättymässä. Mikäli käytössäsi on ollut maksutavanvalintasivun ohitus, ovat vanhat integraatiot nimellä Paytrail / maksutapa. Uuden integraation ohitus on nimellä maksutapa (Paytrail). Vanhat maksutavanvalintasivun ohitukset saat poistettua seuraamalla aikaisempia ohjeita. Uuden integraation ohitukset saat asennettua tukisivustoltamme löytyvien linkkien kautta.

Paytrailin uuden integraation asennus onnistuu tällä hetkellä vain sivustoltamme löytyvien linkkien kautta, eli Paytrailin maksutapaa ei vielä näy tuettujen palveluntarjoajien listalla suoraan Shopifyn hallinnassa.