Uusi Paytrail: Paytrailin käyttöönotto Shopify-alustassa

Tämä asennusohje koskee uutta Paytrailia (entinen Checkout).

HUOM! Käyttöönotto vaatii Shopify:ssä Owner-tason käyttöoikeudet.

1. Kirjaudu kauppasi hallintaan omistajan tunnuksilla

• HUOM! Jos haluat käyttää verkkokaupassasi maksutavanvalintasivun ohitusta katso ohje käyttöönottoon täältä.

2. Aloita asennus seuraamalla tätä linkkiä ja valitse “Connect”

3. Valitse sitten “Install app”

4.  Mikäli haluat vain testata integraation toimintaa, voit jättää Production Merchant ID ja Key -kentät tyhjäksi ja syöttää maksupalvelun testitunnukset:

Test Merchant Id: 375917

Test Merchant Key: SAIPPUAKAUPPIAS

Tällöin maksutapa toimii ainoastaan "Test mode" -tilassa (kts. seuraava kohta).

5. Ota käyttöön testitila ja aktivoi lopuksi maksutapa valitsemalla sivun alareunasta “Activate Paytrail”.

Tällä asetussivulla näkyvät maksutapojen valinnat eivät vaikuta tarjolla oleviin maksutapoihin, vaan ainoastaan kassasivun maksutapavalinnan yhteydessä esitettäviin logoihin. Mikäli haluat muuttaa käytettävissä olevia maksutapoja, niiden valinta tulee tehdä Kauppiaspaneelin kautta. Ohjeet löydät tukisivustoltamme.
Kun “Test mode” on valittuna, integraatio käyttää Test merchant -tunnuksia ja Shopify kirjaa maksut selkeästi testimaksuina.

6. Kun integraation toimivuus on testattu ja verkkokauppa on valmis julkaistavaksi, siirry takaisin maksutavan asetuksiin alla olevan ohjeen mukaisesti:

7. Syötä KauppiasID:si “Production Merchant Id”-kenttään ja kauppiasvarmenne “Production Merchant Key”-kenttään.
KauppiasID:n ja Kauppiasvarmenteen löydät tarvittaessa Paytrailin uudesta Kauppiaspaneelista Kauppiastili-kohdasta. Mikäli sinulla ei ole tunnuksia uuteen Kauppiaspaneeliin, olethan yhteydessä asiakaspalveluun.

8. Ota lopuksi testitila pois päältä.

9. Varmista Payments-välilehdellä kohdasta Payment capture, että asetuksissa on valittuna Automatic.

Vanhan integraation poistaminen käytöstä

Jos käytössänne on ollut aikaisemmin Paytrailin tai Checkout Finlandin maksupalvelu, tulee
vanha integraatio ottaa pois käytöstä, kun uusi integraatio on otettu käyttöön.

• Siirry takaisin kaupan asetusten “Alternative payment methods” -osioon
  • Valitse käytöstä poistettavan maksutavan (poistettava maksutapa on nimeltään joko “Paytrail-maksupalvelu” tai “Paytrail maksutavat”) kohdalta “Manage”
  • Valitse “Deactivate <maksupalvelun nimi>
  • Aktiiviseksi tulisi jättää “Paytrail”-maksutapa.
  • HUOM! Mikäli käytössänne on ollut maksusivun ohitus jokainen maksutapa tulee erikseen ottaa pois käytöstä.