Tosiasiallisten edunsaajien lisääminen

Laki rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisestä edellyttää meitä tuntemaan asiakkaamme. Tästä syystä tarvitsemme tiedot maksupalveluamme käyttävien tahojen omistajista ja muista sen toimintaan liittyvistä tärkeistä henkilöistä. Tästä artikkelista löydät ohjeet näiden tietojen täyttämiseen Kauppiaspaneelissa.

Ohjeet tosiasiallisten edunsaajien lisäämiseen

1. Kirjaudu Kauppiaspaneelin ja valitse Kauppiastili-välilehti.
  2. Mene kohtaan Omistajat ja edunsaajat ja valitse Muokkaa tietoja.

Näyttökuva 2024-1-12 kello 8.31.10.png
  3. Valitse oletko lisäämässä yrityksen vai henkilön tiedot. Huomioithan, että tosiasiallinen edunsaaja on aina luonnollinen henkilö.
    Näyttökuva 2024-1-12 kello 8.31.31.png

4. Lisää kaikkien yrityksesi tosiasiallisten edunsaajien tiedot. Tukisivustoltamme löydät tarvittaessa lisäohjeita ketä tosiasialliset edunsaajat ovat.
    • Täytä pyydetyt tiedot henkilöstä.

• Muista lisätä valinta Tosiasiallinen edunsaaja ja merkitä mikä on edunsaajuuden peruste. Lisää tieto onko tosiasiallinen edunsaaja poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö.

• Tallenna tiedot lopuksi.

Näyttökuva 2024-1-12 kello 8.32.37.png

• Jos yrityksesi omistajiin kuuluu yritys/yrityksiä, jotka omistavat suoraan tai välillisesti yli 25% osuuden yrityksen tai yhteisön osakkeista lisää pyydetyt tiedot näistä ja tallenna tiedot lopuksi.

Näyttökuva 2024-1-12 kello 8.33.19.png