Maksujen haku

Hae maksutapahtumia seuraavasti:

1. Valitse sivunavigaatiosta kohta Maksutapahtumat
  2. Nähdäksesi kaikki hakuvaihtoehdot paina Näytä lisää hakuvaihtoehtoja. Löydät lisätietoja hakuvaihtoehdoista alta.
  3. Syötä haluamasi hakuvaihtoehdot kenttiin ja paina Hae.

Tukisivuiltamme löydät myös ohjevideoita maksujen hakemiseen.

Hakuvaihtoehdot

Maksutapahtumat-kohdassa näet oletuksena listauksen viimeisimmistä maksutapahtumista. Hakutoiminnon avulla voit hakea yksittäisiä maksutapahtumia tai maksutapahtumia tietyillä kriteereillä. Voit käyttää yhtä tai vaikka kaikkia vaihtoehtoja maksutapahtumien etsimiseen ja suodattamiseen.

Vaihtoehtoina ovat:

• Etunimi tai sukunimi: Käytä asiakkaan etunimeä tai sukunimeä tai molempia. Asiakkaan nimellä hakeminen edellyttää, että verkkokauppa lähettää asiakkaan nimen maksupalveluumme.
  • Yrityksen nimi tai Y-tunnus: Käytä yrityksen nimeä tai y-tunnusta tai molempia. Asiakasyrityksen nimellä hakeminen edellyttää, että verkkokauppa lähettää asiakasyrityksen tai y-tunnuksen nimen maksupalveluumme.
  • Summa: Määrittele tarkka summa tai minimi- ja maksimisumma, joiden väliltä haluat hakea. Summan voi antaa kahden desimaalin tarkkuudella tai kokonaislukuna.
  • Arkistointitunnus: Käytä maksun arkistointitunnusta.
  • Maksutapa: Valitse aukeavasta pudotusvalikosta kaikki tai tietyt maksutavat. Oletuksena on valittuna kaikki maksutavat.
  • Transaktiotunniste: Käytä maksun transaktiotunnistetta.
  • Viite: Käytä maksun viitettä. Viitteellä viitataan sekä verkkokaupan että Paytrailin viitenumeroon.
  • Kuvaus: Syötä maksutapahtuman kuvaus tai jokin kuvauksen sisältämä sana. Kuvaus tarkoittaa tuotetietoa, ja riippuu verkkokaupan asetuksista, siirtyykö se Paytrailille.
  • Tilitysraportti: Syötä tilitysraportin numero. Saat näkyviin tietyn numeroisen tilitysraportin maksutapahtumat.
  • Päivämäärä: Syötä tarkka päivä tai päivämäärät, joiden väliltä haluat hakea. Päivämääräsuodatukseen voi valita maksimissaan kolmen kuukauden ajan.
  • Aika: Syötä tarkka kellonaika tai kellonajat, joiden väliltä haluat hakea.
  • Tila: Valitse maksun tila, jolla haluat hakea. Tiloja ovat:
    • Uusi
    • Maksettu
    • Katevaraus
    • Maksettu, odottaa hyväksyntää
    • Keskeytetty
    • Maksettu ja tilitetty
  • Selitykset maksujen eri tiloille löytyvät tukisivustoltamme.
  • Palautukset: Valitse maksutapahtuman tila. Vaihtoehtoja ovat:
    • Kaikki maksutapahtumat: haetaan kaikkia maksutapahtumia.
    • Palautetut maksutapahtumat: haetaan tapahtumia, joihin on tehty palautus.
    • Palautustapahtumat: haetaan palautustapahtumia (ei siis alkuperäisiä maksuja).
    • Palautetut maksut ja palautustapahtumat: haetaan molempia yllä kuvattuja.
    • Hyväksyntää odottavat palautukset: haetaan käynnistettyjä palautuksia, jotka toisen käyttäjän pitää hyväksyä ennen palautuksen etenemistä.

Yksittäisen maksutapahtuman tarkastelu

Jos haluat tarkastella yksittäistä maksutapahtumaa, klikkaa hakutuloksissa sen kohdalta. Maksutapahtuman yksityiskohtaiset tiedot aukeavat omaan näkymään. Samassa näkymässä voit myös tehdä maksutapahtumalle palautuksen.

Tulosten tallentaminen

Jos haluat tallentaa maksutapahtumat tietokoneellesi, paina maksutapahtumalistan yläpuolella näkyvää Lataa CSV -komentoa ja tallenna tiedosto koneellesi.