Käyttäjähallinta

Kauppiaspaneelin käyttäjätunnuksena toimii sähköpostiosoite. Käyttäjätunnuksilla on erilaisia rooleja ja käyttöoikeuksia. Tästä artikkelista löydät tietoa rooleista sekä ohjeet tunnuksen luomiseen, muokkaamiseen ja poistamiseen.

Käyttäjätunnukset ja -roolit

Maksut ja tilitykset

Käyttäjällä on pääsy kauppiastilin maksutietoihin ja raportteihin, mutta esimerkiksi maksujen palautukset tai kauppiastilin tietojen muokkaaminen ei ole mahdollista. Tällainen käyttäjätunnus on sopiva esimerkiksi yrityksen kirjanpitäjälle.
Maksutietojen ja raporttien tarkastelun lisäksi, voit tarvittaessa antaa alla olevia käyttöoikeuksia maksujen käsittelyyn.

Palvelun maksujen hallinta
Käyttäjärooli, joka mahdollistaa maksujen palauttamisen.

Maksulinkkien luonti
Käyttäjärooli, joka mahdollistaa maksulinkkien luomisen. Tällä roolilla oleva käyttäjä ei voi käynnistää palautuksia, siirtää varoja tai käsitellä muita maksutapahtumia.

Maksunpalautusten käynnistäminen*
Käyttäjärooli, joka mahdollistaa erillistä hyväksyntää vaativan palautuksen käynnistämisen. Tämä rooli ei voi olla käyttäjällä samaan aikaan kuin ” Maksunpalautusten hyväksyntä”

Maksunpalautusten hyväksyntä*
Käyttäjärooli, joka mahdollistaa erillistä hyväksyntää vaativan palautuksen hyväksymisen. Tämä rooli ei voi olla käyttäjällä samaan aikaan kuin ” Maksunpalautusten käynnistäminen”

*Maksunpalautusten käynnistäminen ja Maksunpalautusten hyväksyntä -roolit vaativat maksunpalautusten hyväksyntä asetuksen aktivoimista Asetukset-välilehdelle. Katso täältä ohjeet asetuksen aktivoimiseen.

Käyttäjien hallinta

Käyttäjä voi luoda ja muokata kauppiastilin käyttäjiä. Käyttäjä voi myös ladata xlsx-tiedoston käyttäjistä (sisältäen käyttäjien nimet, sähköpostiosoitteet ja roolit).

Palvelun tietojen hallinta

Käyttäjä voi hallita kauppiastilin tietoja, asetuksia ja maksutapoja.

Käyttäjätunnuksen luominen ja muokkaaminen

Uuden käyttäjätunnuksen luominen tai olemassa olevan tunnuksen muokkaaminen onnistuu seuraavin ohjein. Huomaathan, että käyttäjällä tulee olla käyttäjien hallinta -rooli, jotta tämä voi hallinnoida käyttäjiä.

1. Mene sivunavigaatiosta kohtaan Käyttäjät
    2. Valitse Luo käyttäjä
    3. Syötä avautuvaan ikkunaan käyttäjän sähköpostiosoite, valitse käyttäjän kieli sekä aseta haluamasi roolit ja käyttöoikeudet.
      Screenshot 2024-01-19 at 15.24.32.png
      • Kun olet täyttänyt haluamasi tiedot, paina Jatka
    4. Tarkista avautuvassa näkymässä, että tiedot ovat oikein. Paina sitten Luo käyttäjä. Jos haluat vielä muokata tietoja, valitse Peruuta.
      Screenshot 2024-01-19 at 15.23.44.png

Uusi käyttäjä saa sähköpostitse ohjeet käyttäjätunnuksensa aktivointiin. Viesti pitää sisällään tilapäisen salasanan joka on voimassa 7 päivää. Jos salasana ehtii vanheta, tulee käyttäjä poistaa ja luoda uudelleen.

Käyttäjätunnusta ja sen rooleja voit muokata seuraavasti:

1. Mene sivunavigaatiosta kohtaan Käyttäjät
  2. Valitse käyttäjälistalta oikea käyttäjä ja valitse Muokkaa.
  3. Muokkaa tietoja avautuvassa ikkunassa. Voit poistaa haluamiasi rooleja tai oikeuksia painamalla niiden kohdalla ruksia tai lisäämällä rooleja tai oikeuksia niille varatuissa kentissä.
  4. Kun olet tyytyväinen muokkauksiin, paina Tallenna käyttäjä.

Käyttäjätunnuksen poistaminen

Käyttäjä, jolla on käyttäjien hallinta -rooli voi poistaa käyttäjiä tarvittaessa seuraavien ohjeiden mukaisesti:

1. Mene sivunavigaatiosta kohtaan Käyttäjät

Screenshot 2024-01-19 at 15.25.22.png
  2. Klikkaa Poista sen käyttäjän kohdalla, jonka haluat poistaa.
  3. Paina avautuvan ikkunan alareunasta Poista käyttäjä ja vahvista käyttäjän poistaminen valitsemalla Poista käyttäjä.
    Screenshot 2024-01-19 at 15.29.23.png

Kuinka tehdä muutoksia käyttäjähallintaan, jos Käyttäjien hallinta -roolin omaavalla käyttäjällä ei ole mahdollisuutta kirjautua Kauppiaspaneeliin tai tämä käyttäjä vaihtuu?

1. Käyttäjä, jolla on Käyttäjien hallinta -rooli, voi lähettää Paytrailin asiakaspalveluun sähköpostitse pyynnön päivittää kauppiastilin yhteystietoja.
    • Sähköpostiosoite, josta pyyntö lähetetään tulee olla sama kuin kauppiastilin tiedoissa on ilmoitettu ja siinä tulee ilmoittaa Kauppias ID, jota pyyntö koskee.
  2. Jos kyseinen käyttäjä ei esimerkiksi enää työskentele yrityksessä, voi pyynnön lähettää myös joku muu yrityksen edustaja.
    • Pyynnössä tulee ilmoittaa seuraavat tiedot: KauppiasID, vanhan yhteyshenkilön nimi, uuden yhteyshenkilön nimi ja sähköpostiosoite sekä yrityksen nimenkirjoitusoikeudellisen henkilön sähköpostiosoite.
    • Lähetämme yrityksen nimenkirjoitusoikeudelliselle henkilölle muutospyyntölomakkeen sähköisesti allekirjoitettavaksi. Allekirjoituksen saatuamme voimme lisätä Kauppiaspaneeliin uuden käyttäjän, jolla on Käyttäjien hallinta -rooli.

HUOM! Uuden käyttäjän on hyvä tarkistaa ja päivittää yhteystiedot kohdassa “Kauppiastili” ja “Yhteystiedot” kirjautuessaan Kauppiaspaneeliin.

Hyvä tietää käyttäjähallinnasta

• Muistathan käydä säännöllisesti läpi yrityksen käyttäjätunnukset. Poistathan tunnukset henkilöiltä, jotka eivät ole enää töissä yrityksessä.
  • Huolehdithan, että kauppiastilin käyttäjissä on aina käyttäjä, jolla on Käyttäjien hallinta -rooli.